GREEN PANCAKES

photo-4.JPG

Makes about 10 small pancakes.

INGREDIENTS

  • 1 medium banana
  • 1 handful of spinach (or other green leaves)
  • 3cup hemp milk
  • 1 scoop of protein powder (my is vanilla flavoured)
  • ½ cup buckwheat flour*
  • 1cup gf oat flour**
  • 1 tsp cinnamon
  • 1 tsp moringa powder (or any other green powder)
  • orange or lemon zest (2 tsp)
  • 1 TBS coconut oil

*,** You can use only one kind of flour if you like 

Toppings

  • blueberries or other berries, fruits
  • coconut cream (recipe below)
  •  toasted flaked almonds or hemp seeds

METHOD

Blend everything until smooth. Heat up large frying pan and make small pancakes using big spoon. Fry on both sides for few minutes each (until golden brown).

You can serve them with anything you like. I had mines with blueberry compot, coconut cream and toasted flaked almonds.

COCONUT CREAM

1 can of full fat coconut milk chilled overnight in the fridge.  Use only the separated cream from the top – pour out liquid from the bottom of the can. Transfer to a bowl and whip cream until thick and fluffy. Keep refrigerated.

Enjoy!

 

in Polish

ZIELONE NALEŚNIKI

Przepis na około 10 małych naleśników.

SKŁADNIKI

  • 1 średni banan
  • 1 garść szpinaku (lub innych zielonych liści)
  • 34 szklanki mleka z orzechów lub nasion
  • ½ szklanki mąki gryczanej *
  • 14 szklanki bezglutenowej mąki owsianej **
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku Moringa (lub innego zielonego proszku)
  • 2 łyżeczki startej skórki z pomarańczy lub cytryny 
  • 1 łyżka oleju kokosowego

*, ** Można użyć tylko jednego rodzaju mąki.

WYKONANIE

Wszystkie składniki zblendować na jednolitą masę. Rozgrzać patelnię i dużą łyżką nakładać ciasto. Smażyć małe naleśniki z obu stron przez kilka minut, na złoty kolor.

Podawać je z czymkolwiek chcesz. Swoje serwowałam z borówkami, kremem kokosowym (przepis poniżej) i prażonymi płatkami z migdałów.

KREM KOKOSOWY

1 puszka pełnotłustego mleka kokosowego schłodzonego przez noc w lodówce. Oddzielić kremową śmietanę z góry puszki wylewając płyn z dolnej części. Przełożyć do miski i ubijać ręcznie lub mikserem aż krem będzie gęsty i puszysty. Schłodzić.

Smacznego!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s