BUCKWHEAT PENNE WITH WILD GARLIC, SPINACH AND CHESTNUT MUSHROOMS

photo 2

The weather is taking time but nature is showing that spring has already arrived. Every week I can see spring vegetables arriving to the local organic shop and I just want more! I wish I could spend more time planning and cooking amazing meals…

I used to pick up wild garlic when living in the countryside. And now, I have to pay for it – but each bite is worth it!

Makes 2 portions.

INGREDIENTS

  • 2-3 large handful of spinach
  • bunch of wild garlic
  • Himalayan salt
  • buckwheat penne, cooked
  • about 10 chestnut mushroom
  • ½ cup coconut milk (r more if you would like to get more sauce)
  • lemon zest, from 1 lemon
  • coconut oil (odourless) for frying

METHOD

Wash mushrooms and greens. Slice mushrooms. Melt coconut oil on medium frying pan, add mushrooms and sauté for about 10 minutes. In the meantime, chop spinach and wild garlic. Save half portion of leaves. When mushrooms become golden brown, add coconut milk, chopped spinach and  wild garlic (only half portion). Stir for few minutes. Season with salt and add lemon zest (if using). When ready, remove from the heat.

Place warm pasta on plates, divide mushrooms with sauce, sprinkle with saved green leaves.

Enjoy!

 

in Polish

Przepis na 2 porcje.

SKŁADNIKI

  • 2 duże garście szpinaku
  • pęczek niedźwiedziego czosnku
  • ok. 10 pieczarek
  • ½ szklanki mleka kokosowego (lub więcej, w zależności od upodobania)
  • Himalajska różowa sól
  • makaron gryczany, ugotowany
  • starta skórka z 1 cytryny, opcjonalnie
  • olej kokosowy do smażenia

WYKONANIE

Umyj grzyby i zielone liście. Pokrój grzyby w plasterki. Rozpuść olej kokosowy na patelni, dodaj grzyby i smaż przez około 10 minut. W międzyczasie posiekaj szpinak i czosnek w paseczki. Zachowaj połowę liści. Gdy grzyby będą mieć złoty kolor, dodaj mleko kokosowe, posiekane zielone liście (tylko połowę) i mieszaj przez kilka minut. Dopraw solą i dodaj skórkę z cytryny (jeśli używasz). Gotowe zdejmij z ognia.

Umieść ugotowany makaron na talerzach, nałóż przygotowany sos z patelni i posyp zielonymi liśćmi.

Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s