Roasted nuts

photo-18

INGREDIENTS:

  • walnuts
  • apricot kernels
  • hazelnuts
  • paprika (optional)
  • Himalayan salt (optional)
  • 1-2 tsp coconut oil (as little as possible, optional)

You can use any nuts you like in any amount. Just make sure they have space when placing them onto the baking tray.

METHOD

Preheat the oven to 175 C. Place all nuts on the baking tray and bake for about 10-15 minutes depending how deep flavour and crispness you like.

Every some time, shake the tray or stir them using wooden spoon to make sure they cook evenly. Few minutes before taking them out, you can sprinkle some spices and Himalayan salt on the top and add coconut oil – then mix well.

When ready, leave them on the side to cool.

Enjoy!

 

in Polish

PRAŻONE ORZECHY

SKŁADNIKI:

  • orzechy włoskie
  • pestki moreli / migdały
  • orzechy laskowe
  • papryka (opcjonalnie)
  • sól himalajska (opcjonalnie)
  • 1-2 łyżeczki oleju kokosowego (jak najmniej, opcjonalnie)

Można użyć dowolnych orzechów, w dowolnej ilości. Należy pamiętać, że orzechy mają mieć wystarczającą ilość miejsca na blasze (maja tworzyć jedną warstwę).

WYKONANIE

Rozgrzej piekarnik do 175 C. Rozłóż wszystkie orzechy na blasze i piecz przez około 10-15 minut, w zależności jak głęboko prażony smak chcesz otrzymać.

Aby orzechy uprażyły się równomiernie, co kilka minut należy potrząsnąć blachą lub przemieszać drewnianą łyżką. Kilka minut przed wyjęciem można orzechy posypać przyprawami i solą himalajską wraz z olejem kokosowym.

Gdy gotowe, należy pozostawić do ostygnięcia! A potem to już tylko chrupać😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s