Raw lemon bliss balls

Making so much nut milk like I do, leaves me with huge amount of nut flour. All the time, I am trying to find new ways how to use it. I add it to pancakes’ batter, cakes but this time I made some lovely treats looking so beautiful.

 

lemon balls

Recipe adapted form here.

INGREDIENTS:

  • 1 & ½ cup ground almonds or hazelnuts
  • ⅓ cup organic raw coconut flour
  • ½ teaspoon pink himalayan salt
  • 3 TBS maple syrup or agave syrup
  • freshly squeezed juice of 3 lemons
  • 2 tsp vanilla extract or powder
  • ¼ cup melted coconut oil
  • 2 tsp maca powder
  • cinnamon for sprinkling

METHOD:

Mix everything well in a bowl. Make your hands dirty🙂 Then shape small balls very gently, more by squeezing than rolling in the palms of your hands. Smaller are better as you can eat the whole ball at once. When ready, put them to the fridge for about 20 minutes. Then sprinkle with cinnamon. And finally, you can sit and enjoy!

Eat within a week. If not, freeze them.

 

lemon balls 1lemon balls 2

in Polish:

Moja mała domowa produkcja mleka roślinnego, pozostawia mnie z dużymi ilościami mąki z orzechów. Ciągle staram się wyszukać nowe sposoby do jej wykorzystania. Dodaję ją do ciasta naleśnikowego, ciast, mufinek… A dziś zrobiłam małe piękne cudeńka.

SKŁADNIKI:

  • 1 & ½ szklanki mielonych migdałów lub orzechów laskowych
  • ⅓ szklanki mąki kokosowej
  • ½ łyżeczka różowej soli
  • 3 łyżki syropu klonowego lub z agawy
  • świeżo wyciśnięty sok z 3 cytryn
  • 2 łyżeczki proszku lub ekstraktu z wanilii
  • ¼ szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 2 łyżeczki sproszkowanego korzenia MACA z Peru
  • cynamon do posypania

WYKONANIE:

Dobrze wymieszać wszystkie składniki w misce. Używając swoich palcy dłoni robić małe kuleczki, bardziej ściskając mieszaninę niż rolując w dłoniach. Mniejsze są lepsze gdyż można je zjeść na raz. Gotowe włożyć na około 20 minut do lodówki. A potem wszystkie posypać cynamonem i można spokojnie oddać się przyjemności ich smakowania!

Przechowywać w lodówce do tygodnia. Można je zamrozić.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s